Velden zijn niet correct ingevuld
MBTI

ENFJ persoonlijkheidsprofiel

Extraverted, Intuition, Feeling, Judging

ENFJ’s zijn populair, gevoelig en zijn van nature heel goed in de omgang met mensen. Ze zijn naar buiten toe gericht, met een oprechte belangstelling voor hoe anderen denken en voelen. Ze houden er gewoonlijk niet van om alleen te zijn. Zij zien alles vanuit een menselijk perspectief en houden niet van onpersoonlijke analyses. Ze zijn uiterst effectief in het omgaan met persoonlijke onderwerpen en het leiden van groepsdiscussies. Mensen met het ENFJ persoonlijkheidsprofiel zijn geïnteresseerd in het dienen van anderen en stellen het belang van anderen vermoedelijk boven dat van zichzelf.

ENFJ’s vinden het prettig anderen te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, timemanagement en het halen van deadlines. Ze begrijpen andere mensen en halen het beste in hen naar boven. Dit geeft hen voldoening. Ze vinden het moeilijk om alleen te zijn, dit kan zelfs donkere gedachten met zich meebrengen. De ENFJ kan zich heel eenzaam voelen, zelfs wanneer omringd door mensen. Dit gevoel van eenzaamheid kan worden verergerd door de neiging hun ware zelf niet onthullen. Ze komen het beste tot hun recht in een omgeving waar samenwerken en harmonie hoog in het vaandel staan, vooral bij het behalen van gezamenlijke doelen. Ze genieten in het middelpunt van de aandacht, en doet het erg goed in situaties waar ze kunnen inspireren en leiden, zoals in het onderwijs.

Meer weten over het persoonlijkheidstype ENFJ?

Voor meer inzicht in het ENFJ Type en de bijbehorende eigenschappen verwijzen we u graag naar een effectieve workshop waarbij via een uitgebreide vragenlijst uw MBTI Type in kaart wordt gebracht. U krijgt meer inzicht in uw eigen persoonlijkheid en bijvoorbeeld die van uw collega's. Vraag direct meer informatie aan!