Velden zijn niet correct ingevuld
DISC

DISC: een instrument met veel impact!

Leiding gevenWilt u meer inzicht in de persoonlijkheidsstijl van uzelf of anderen? Het Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus (DISC) model geeft diepgaand inzicht in de persoonlijkheidsstijl van uzelf en anderen. Door het gebruik van het DISC instrument bent u in staat om uzelf, medewerkers, collega's, partner en klanten beter te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten op elkaars persoonlijke behoeften, het vertrouwen onderling vergroten en  verminderen of voorkomen van conflicten.

Bekijk het DISC model

DISC en persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en groei beginnen bij het kennen van jezelf. Het DISC persoonlijkheidsinstrument geeft u een diepgaand inzicht in uw persoonlijkheid op zowel bewust als onbewust niveau. Vanuit dit inzicht kan bewust worden gewerkt aan ontwikkeling.

Doelgericht ontwikkelen

Het DISC Persoonlijkheidsprofiel is het uitgangspunt van het ontwikkeltraject. Het geeft diepgaand inzicht in uw persoonlijkheid en knelpunten of belemmeringen worden blootgelegd. Samen met uw coach worden ontwikkelpunten geformuleerd en worden concrete acties vastgesteld om de gewenste doelen te behalen. Ontwikkelgebieden kunnen onder andere zijn:

 • time management
 • conflicthantering
 • communicatie met anderen
 • loopbaan coaching
 • studiekeuze
 • grenzen aangeven
 • voor jezelf opkomen

Naast inzicht in uw eigen persoonlijkheid krijgt u ook inzicht in andere persoonlijkheden. Dit geeft inzicht en aanknopingspunten voor het optimaliseren van de communicatie en samenwerking. Het DISC model is verrassend eenvoudig te begrijpen en toe te passen!

DISC workshop en training

Het DISC model biedt mensen op eenvoudige wijze inzicht én begrip in het eigen functioneren en dat van anderen. Met de DISC workshop zult u de eenvoud en praktische toepasbaarheid van het DISC-instrument ervaren. Daarnaast krijgt u een diepgaand inzicht in uw eigen persoonlijkheid en leert u andere mensen beter te begrijpen en te waarderen. Hierdoor kunt u uw eigen gedrag beter afstemmen op de andere gedragsstijlen. U ontvangt tevens een uitgebreid DISC-profielrapport, gebaseerd op uw persoonlijkheidsprofiel.

Meer over DISC workshop en training

DISC en teams 

Het DISC-instrument is ook uiterst goed toepasbaar op u en uw team; DISC en teams. Het DISC-instrument zorgt ervoor dat uw teamleden inzicht krijgen in zichzelf en in de overige teamgenoten. Door het beantwoorden van onderstaande vragen krijgen de teamleden inzicht in hun voorkeursgedragsstijl. Hierdoor kunnen ze effectiever en efficiënter met elkaar samenwerken.

 • Wat zijn hun gedragstendensen?
 • Hoe wordt hun interesse gewekt?
 • Hoe reageren ze onder druk?
 • Wat is hun stijl van communiceren
 • Wat zijn hun onbewuste drijfveren?

DISC werving & selectie

Wilt u doelgericht opzoek naar nieuw personeel? Naast kennis en ervaring is het gedrag van de kandidaat erg belangrijk. Maar hoe krijgt u nou inzicht in het gedrag van de kandidaten?

Het DISC functieprofiel is ontwikkeld om de kans op een succesvolle match tussen werkgever en werknemer aanzienlijk te vergroten. Het DISC functieprofiel geeft inzicht in het gedrag van de kandidaat en laat zien of diegene bij de functie en organisatie past.

DISC werving & selectie

DISC en profielrapporten

Met het veelzijdige DISC instrument kunt u een uitgebreid profiel van uzelf en van uw teamleden op laten stellen. U heeft de keuze uit de volgende DISC profielrapporten: Persoonlijkheidsprofiel basis, Persoonlijkheidsprofiel uitgebreid, Persoonlijkheidsprofiel en leiderschap en het Functieprofiel.

Blijf op de hoogte van geplande DISC-workshops

Naast onze incompany trainingen organiseren we ook regelmatig open workshops. Laat uw e-mailadres achter en u ontvangt automatisch bericht wanneer er een DISC-workshop gepland staat.