Velden zijn niet correct ingevuld
DISC

DISC en Werving & Selectie

Persoonlijke effectiviteitVoor een succesvolle relatie tussen kandidaat en werkgever is passend gedrag minstens zo belangrijk als kennis en ervaring. Gedrag wordt gestuurd door de onderliggende overtuigingen en omgevingsfactoren waarop de kandidaten reageren. Als het voorkeursgedrag van een kandidaat overeenkomt met het gedrag dat de functie vereist, dan verhoogt dit de kans op een succesvolle match aanzienlijk. 

 

Doelgericht naar de juiste match

Uw organisatie heeft belang bij het werven en selecteren van de juiste mensen. Het DISC functieprofiel geeft u snel en diepgaand inzicht in zowel de functie als de kandidaten die zich bij u aandienen: 

  • Passend en effectief gedrag: doorslaggevende kenmerken van de juiste kandidaat

  • Onze profielen helpen u trefzeker de match te maken tussen functie, gedrag en kandidaat

  • U voorkomt onnodige uitval en heeft sneller en scherper zicht op de juiste kandidaten 

 

Het DISC functieprofiel

Het functieprofiel is het instrument dat daar speciaal voor vervaardigd is. Het is geschikt als onderdeel van W&S- en sollicitatieprocedures en wanneer er bij een bestaande functie onduidelijkheid is over de bij de functie horende rol.

Bekijk hier de voorbeelden van DISC functieprofielrapporten 

 

Hoe werkt het?

De werknemer en de direct leidinggevende vullen allebei de vragenlijsten in, met als focus de functie van de medewerker. Het resultaat is een Functieprofiel dat duidelijk maakt welke verwachtingen de leidinggevende en de medewerker zelf hebben van de rol die bij de functie past. 

Vult de medewerker daarnaast het Persoonlijkheidsprofiel in, dan ziet hij in hoeverre zijn persoonlijkheid bij de gewenste rol past en welke acties hij kan ondernemen om effectiever te worden in die rol.

Referenties

Wij hebben voor verscheidene opdrachtgevers DISC Werving & Selectie workshops verzorgd. Bekijk al onze referenties.

landmacht   Neways

 

DISC info aanvragen