Velden zijn niet correct ingevuld

INFP: de bemiddelaar, de idealist en de creatieveling 

De omschrijving van INFP staat voor Introversion, Intuition, Feeling en Perceiving. Wanneer u een INFP persoonlijkheid heeft, dan bent u iemand die op een reflectieve manier naar de wereld kijkt. Deze persoonlijkheidsomschrijving is afgeleid van de Myers-Briggs Indicator. 

De Myers-Briggs Type Indicator

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is bedacht door Katherine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers. Zij ontwikkelden een systeem om de verschillende persoonlijkheden van mensen te kunnen beschrijven. Dit is een combinatie van:

  • Cognitief: thinking/feeling en sensing/intuition
  • Uiting: introversion/extraversion
  • Rationeel of irrationeel: judging/perceiving 

Deze acht eigenschappen combineren ze op verschillende manieren, waardoor er in totaal zestien persoonlijkheidstypen uitkomen. Als u weet wat voor persoonlijkheidstype u bent, dan kan u dat verder helpen in uw privé- en werkende leven.

Meer over u als INFP persoonlijkheid 

Voldoet u aan het profiel van een INFP persoonlijkheid? Dan passen de woorden rustig, reflectief en idealistisch bij u. Sterker nog, dit zijn dé kenmerkende eigenschappen voor een INFP. U laat uzelf in het leven vaak leiden door uw sterk ontwikkelde normen en waarden. Dat betekent ook dat principes voor u belangrijker zijn dan logica. 

Als INFP bent u een echte idealist. Zelfs op het moment dat een ander de moed zou opgeven, blijft u zoeken naar de positieve kant van het verhaal. Daarom wordt u snel gezien als een naïef of verlegen persoon.Maar schijn bedriegt, want INFP persoonlijkheden hebben een innerlijke passie en vlam die niet snel gedoofd kan worden. 

U bent vrij uniek in uw soort, want slechts 4% van de bevolking heeft een INFP persoonlijkheid. Daardoor is het risico om niet begrepen te worden natuurlijk hoog, maar bij gelijkgestemden vindt u altijd een luisterend oor. 

De ideale werkomgeving voor een INFP

Uw ideale werkomgeving is er een waarin u samen kunt werken met mensen die uw normen en waarden delen. Ook houdt u ervan anderen te helpen en te zien ontwikkelen.

Op de werkvloer moet er voldoende ruimte zijn voor creativiteit, want u houdt van het bedenken van creatieve oplossingen. U bent ook iemand die snel denkt en zich snel aanpast. Tot het moment dat een waarde die voor u belangrijk is door iets of iemand wordt bedreigd. Dan bent u minder meegaand. 

Nieuwsgierig geworden? 

Voor meer inzicht in het INFP type en de bijbehorende eigenschappen verzorgen wij een effectieve workshop. Hierin wordt met behulp van een uitgebreide vragenlijst uw MBTI type in kaart gebracht.

U krijgt door het volgen van deze workshop niet alleen meer inzicht in uw eigen persoonlijkheid, maar ook in die van uw collega’s. Vraag dus direct meer informatie aan!