Velden zijn niet correct ingevuld
MBTI

ENFP: de kampioen, de motivator en de presentator 

De omschrijving ENFP staat voor Extraverted, iNtuition, Feeling en Perceiving. Voldoet u aan dit profiel, dan bent u iemand die energie en inspiratie vooral haalt uit de wereld om u heen. Deze persoonlijkheidsomschrijving is afgeleid van de Myers-Briggs Type Indicator.

De Myers-Briggs Type Indicator

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is bedacht door Katherine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers. Zij ontwikkelden een systeem om de verschillende persoonlijkheden van mensen te categoriseren. Dit is een combinatie van:

  • Cognitief: thinking/feeling en sensing/intuition
  • Uiting: introversion/extraversion
  • Rationeel of irrationeel: judging/perceiving 

Deze acht eigenschappen kunnen dan weer op verschillende manieren gecombineerd worden, waardoor er in totaal zestien persoonlijkheidstypen uitkomen. 

Als u weet wat voor persoonlijkheid u bent, dan kan u dat verder helpen in uw (werkzame) leven. 

Meer over u als ENFP persoonlijkheid 

Heeft u een ENFP persoonlijkheid? Dan passen de woorden enthousiast, idealistisch, vindingrijk en verbeeldingrijk bij u. U bent geïnteresseerd en mensen en hecht grote waarde aan persoonlijke relaties. 

Als ENFP heeft u uitstekende vaardigheden om met mensen om te gaan. Als iemand een probleem heeft, bent u de eerste die een oplossing aandacht en u bent dan ook bereid om iedereen te helpen.

U leeft dan ook volgens uw innerlijke normen en waarden, bent open-minded en flexibel en bent in veel zaken geïnteresseerd. 

Ook bent u zeer vaardig. Heeft u ergens interesse in, dan wilt u dat meteen uitvoeren. Dat betekent dat u eerder improviseert dan dat u iets tot in de puntjes gaat voorbereiden. Daarom kunnen anderen u soms doel- of richtingloos vinden, maar u handelt altijd consistent.

Wilt  u iets gedaan krijgen, dan kunt u iedereen om u heen overtuigen van uw gelijk. Door uw ENFP persoonlijkheid omschrijven anderen u vaak als scherpzinnig en volhardend, spontaan en veelzijdig. 

De ideale werkomgeving voor een ENFP

Uw ideale werkomgeving is er dan ook een waarin creativiteit wordt gestimuleerd en beloond. Teamwork heeft u hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het samenwerken met mensen van verschillende disciplines of afdelingen belangrijk voor uw, omdat u graag betrokken bent bij het ondersteunen en ontwikkelen van uw collega’s. 

Nieuwsgierig geworden? 

Voor meer inzicht in het ENFP type en de bijbehorende eigenschappen verzorgen wij een effectieve workshop waarin met behulp van een uitgebreide vragenlijst uw MBTI type in kaart wordt gebracht.

U krijgt niet alleen meer inzicht in uw eigen persoonlijkheid, maar ook in die van uw collega’s. Vraag direct meer informatie aan.