Velden zijn niet correct ingevuld
Teamontwikkeling

Teamcoaching

TeamontwikkelingTeamcoaching is vaak het vervolg op een teambuilding. De teambuilding maakt vaak belemmeringen zichtbaar die niet meteen en ter plaatse kunnen worden opgelost. Teamcoaching kan in dat geval een instrument zijn om daaraan te gaan werken.

 

Doel van teamcoaching

Teamcoaching richt zich niet op de inhoud maar op het proces; de wijze van samenwerking en de interactie binnen het team. Het maakt belemmerende patronen zichtbaar en daar bevindt zich de sleutel tot de gewenste verandering.

Teamcoaching is er op gericht om het team te helpen kwalitatief betere prestaties te realiseren, beter te leren en zich beter te ontwikkelen. Wil een team meer van zijn potentieel realiseren, dan moeten de belemmeringen worden teruggedrongen.

Belemmeringen kunnen onder andere zijn:

  • gebrek aan vertrouwen in andere teamleden
  • angsten
  • rivaliteit
  • verborgen agenda's
  • niet luisteren
  • geen zinvol collectief werk
  • vaste beperkende overtuigingen en standpunten

Maar ook langdurige, niet uitgesproken conflicten of een vertrouwenscrisis kunnen aanleiding zijn tot een (kortdurend) coachingstraject.

Rol van de coach

De coach faciliteert het team in haar ontwikkeling. De coach spiegelt, confronteert, maakt het team bewust van belemmerende patronen, stelt vragen en verschaft inzicht zodat het team zelf de stappen kan zetten die nodig zijn om succesvol te zijn.

Hoewel coaching vaak wordt geassosieerd met een softe aanpak is het verre van dat. Coaching is zeer resultaatgericht!

Referenties

Wij hebben voor verscheidene opdrachtgevers Teamcoaching workshops verzorgd. Bekijk al onze referenties.

Aegon    

 

Blijf op de hoogte van geplande teamontwikkelingstrainingen

Naast onze incompany trainingen organiseren we ook regelmatig open workshops en trainingen voor teams. Laat uw e-mailadres achter en u ontvangt automatisch bericht wanneer er een teamontwikkelingstraining gepland staat.