Velden zijn niet correct ingevuld
DISC

DISC en teams

Persoonlijke effectiviteit Om de effectiviteit van uw team te verbeteren is het noodzakelijk om inzicht te krijgen in de verschillende persoonlijkheden en hoe deze optimaal kunnen samenwerken. DISC draagt bij aan het begrip voor de verschillende persoonlijkheden en en maakt de aanwezige kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn zichtbaar.

Waarom DISC?

Het DISC instrument zorgt ervoor dat teamleden niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in andere teamleden krijgen. Wat zijn hun gedragstendensen? Hoe wordt hun interesse gewekt? Hoe reageren ze onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren? Door teamleden inzicht te geven in hun voorkeursgedragsstijl kunnen ze prettiger en effectiever samenwerken met anderen.

Resultaten van werken met DISC

  • Teamleden die hun eigen voorkeuren en die van de andere teamleden kennen en begrijpen zullen beter met elkaar communiceren en effectiever samenwerken
  • De sterke punten en de eventuele valkuilen en ontwikkelpunten van het team worden in kaart gebracht
  • Inzicht in elkaars gedragsvoorkeuren leidt tot meer begrip voor elkaar waardoor irritaties en conflicten hierdoor beter zijn te begrijpen en op te lossen
  • Inzicht in de DISC profielen zorgt ervoor dat taken makkelijker toegewezen worden aan teamleden die daar ook goed in zijn
  • Het gebruik van DISC geeft teamleden het inzicht dat verschillen elkaar juist aanvullen
  • DISC ondersteunt teams om prettiger en effectiever te functioneren

DISC-profielrapporten

Tijdens de workshop ontvangen de deelnemers een DISC profielrapport. Het rapport geeft een uitgebreide beschrijving van uw DISC-profiel. Er zijn verschillende rapportages mogelijk zoals het persoonlijkheidsprofiel basis en het persoonlijkheidsprofiel uitgebreid. 

Doe de gratis online teamscan

De teamscan brengt in kaart hoe effectief uw team functioneert op basis van 10 belangrijke aspecten. Per aspect worden er 6 vragen gesteld. Alle vragen dienen te worden beantwoord.

Het invullen van de teamscan duurt ongeveer 10 minuten. Vul de vragenlijst in vanuit uw eigen ervaring in het team. Na het invullen van alle vragen krijgt u de uitslag.

Start de teamscan

Blijf op de hoogte van geplande DISC-workshops

Naast onze incompany trainingen organiseren we ook regelmatig open workshops. Laat uw e-mailadres achter en u ontvangt automatisch bericht wanneer er een DISC-workshop gepland staat.  

Ervaringen van deelnemers

Bekijk de beoordelingen van deelnemers die een teambuildingtraject volgden bij Impact.

DISC workshop voor uw team

Werken met DISC is niet alleen zinvol het is ook erg leuk! In een dag kunt u al resultaten behalen. De opzet van een DISC workshop voor uw team bestaat uit de uitleg van het DISC model, het in kaart brengen van de DISC profielen en het ervaren van het effect van de interactie tussen de verschillende persoonlijkheden.

DISC info aanvragen

Investering

De prijs voor de workshop is afhankelijk van duur, de gewenste rapportage, specifieke wensen en locatie van de workshop. Alle deelnemers ontvangen een persoonlijk DISC-profielrapport.